Stílustippek

Jelmondatunk: „Mindig azt hangsúlyozd ami szép!

Ehhez persze észre kell vegyük magunkon a szépséget, ezért sose vizsgáljuk magunkat túl kritikusan.

A lelke mélyén minden nő tisztában van az erősségeivel - gyengeségeivel, tehát fontos a magunkhoz való őszinteség és az, hogy elhiggyük  akkor mutatunk majd királynőin a választott ruhában, ha az megfelelően illeszkedik a testalkatunkhoz, és azt emeli ki amit ki kell emeljen, és azt rejti el alkatunkon amit el kell, hogy rejtsen. Nem pedig akkor, ha a legutóbbi trend szerinti fazont, vagy a barátnő esküvőjén látott cuki darabot részesítjük előnyben.

Mi a fontos?  Az összkép, azaz az ápolt és  esztétikus megjelenés, az  egyensúly azaz  a ruha a kiegészítők a haj és a smink egysége, és az arany középút megtalálása a ruha fazonját, díszítettségét esetleg anyagát illetően.

Ezek azok a szempontok, amiket ha szem előtt tartunk nem vallhatunk kudarcot életünk egyik legfontosabb napján sem. Önbecsülésünk olyan mértékben megnőhet, hogy az  a bizonyos belső szépség is csak úgy sugárzik majd belőlünk a „Nagy” napon és másokat is jókedvre derít majd ez egészen biztos.

Tehát a recept a tökéletes menyasszony és vőlegény megformálásához a külső és a belső szépségünk összhangjának megtalálása. Itt mindjárt le is szögezném, hogy nem a tökéletesség hajszolása a cél, hanem az, hogy magunkhoz képest a legjobbat nyújtsuk és ha ez sikerül úgy gondolom mindenki elégedettséget érezhet az esküvője napján.

Sokat számít még ezeken kívül a jó humorérzék, az általános jókedv és pozitív gondolkodás meg persze az önbizalom is. Ha például  elkapunk fél füllel egy epés megjegyzést a kinézetünket illetően, ne gondoljunk mindjárt  arra hogy „lehet hogy igaza van”, hanem inkább legyintsünk egyet és tudjuk be a megjegyzést  annak, hogy az illető annyira szépnek találja  a ruhánkat, hogy azt mindjárt az ő alakjához-személyéhez próbálta illeszteni szóban, több kevesebb sikerrel! :)

Ne felejtsük el a külső szemlélő véleménye mindig szubjektív, az a fontos, hogy mi jól érezzük e magunkat az általunk olyan nagy gonddal kiválasztott ruhában, és ha  a válasz „ IGEN!” akkor mehet a buli!


Argay Nóra 
stylist és divattervező
www.a-no-nim.com

A testalkat típusok és a menyasszonyi, menyecske, koszorúslány, estélyi ruha típusok egysége

Alma
Ami jellemzi ezt az alkatot az az, hogy általában nincs derék, és pocak megjelenése is lehetséges.
Részletek

Egyenes
A "SPARGA" avagy az "EGYENES" típusnak sem az alsó, sem a felső része nem hangsúlyos túlságosan, azonban szép arányosan összhangban van a két rész.
Részletek

Eper

A fordított háromszög, úgynevezett "EPER" testalkatú hölgyek, atletikus, kicsit fiús alkattal rendelkeznek. Széles váll, keskeny csípő és kis fenék ennek a típusnak a jellemzői.
Részletek

Körte
A "KÖRTE" alkatú hölgyeknél pont fordított a helyzet, mint az "EPER" alkatúaknál, mert itt az alsó test szélesebb, mint a felső, ez persze nem jelenti azt hogy a felső keskeny lenne, de mégis a kettőt egymáshoz viszonyítva a csípő tájéka szélesebb a mell, és vállszélességhez képest.
Részletek

Homokóra

A "HOMOKÓRA" alkatú hölgyek, vékony derékrésszel, és arányos egymással összhangban lévő váll és csípőrésszel rendelkeznek, váll és csípőszélességük megegyezik.
Részletek